søndag 16. november 2014

Hvitløksbrød



Når det er "bare" suppe til middag er det herlig med godt brød til.

-2 dl lunkent vann
-50 gr smør 
-1 ts salt
-1/2 pk tørrgjær
-5 dl hvetemel ca
-1/2 ts sort pepper

-olivenolje
-flaksalt

-Liten langpanne 22x28 cm (ca)
-bakepapir

-------------------------
Stekes på 250 grader midt i ovnen på vanlig over og undervarme på 10-15 min

Smelt smøret og rør det ut i vannet.
Bland det tørre og hell 2/3 av blandingen i vannet og elt i kjøkkenmaskin på lav hastighet i noen minutter, ha i mer mel og elt videre. Hold på til deigen slipper bollen. Dekk til ned plast og hev en time eller til dobbel størrelse. 

-kle den lille langpannen med bakepapir og hell deigen oppi. Trykk den ut i formen - hell over 1ss olivenolje og strø flaksalt utover
-prikk hele deigen med fingrene så oljen og saltet kommer ned 

-etterhev ca en halv time under plast
-stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10-15 min
-avkjøl på rist


Jeg pleier å pakke slike brød inn i et kjøkkenhåndkle så det holder seg lunkent lengre, men det er nydelig kaldt også.
smaker himmelsk med godt,salt smør!
Herlig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar