søndag 23. november 2014

Eltefritt brød med havregryn og linfrø

Stekes på 220 grader nederst i ovnen på vanlig over og undervarme i ca 35 minutter

Jeg har brukt knuste linfrø

-50 gr havregryn
-40 gr linfrø
-400 gr hvetemel
-1,5 ts salt
-0,25 ts tørrgjær 
-4 dl vann

Bland alt det tørre godt sammen, tilsett vannet og rør til en noe seig deig. Dekk over med plast og la stå til dagen etter (minst 12 timer).
herlig klissete deig :)
-Strø litt mel på benken og tøm deigen oppå, strø gjerne litt mel over deigen også hvis den er veldig klissete, og så bretter du deigen til den er spenstig og den lar seg forme til et brød. Legg deigen i brødform, dekk til med plast og la den heve et par timer eller til den har ca doblet seg.
-Jeg setter ofte 2 deiger samtidig, da lager jeg ikke dobbel oppskrift, men lager 2 like deiger i 2 forskjellige bakeboller.
-Under heving forvarmer du stekeovnen til 220 grader og brødene steker du nederst i ovnen i ca 35 minutter, da blir det perfekte brød iallfall i min ovn. 

Disse brødene ble veldig godt mottatt her i huset :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar